![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem ten temat w sieci, i może dopisze coś do tego tematu gdyż myślę że może się komuś przydać!
Moje ustawienia FCKeditora w pliku php są nastepujące:
Korzystałem z powyższych wskazówek do skonfigurowania mojego edytora. ToolbarSet ustawilem na Basic dodając kilka innych funkcji. W tej chwili używam wersji 2.0 FCKeditora, gdyż wg mnie chodzi lepie niż wersje nowsze, aczkolwiek mogę się mylić. Co do uploadu plików i zdjęc zrobiłem to co powyżej było napisane. Jednakże w moim edytorze przy uploadzie obrazków mogę zmieniać ich wielkość i jakość. Użyteczna rzecz bo nie trzeba się męczyć programem graficznym. Pod tym adresem możecie pobrać przeróbkę editor.zip. Jest chyba ona ogólnodostępna gdzieś w sieci, ale nie pamiętam już adresu :/. Przy uploadzie automatycznie zmienia rozmiar obrazka i jakość, w zależność jaką ustawimy. W wersji 2.4 moze wystapic taki błąd przy uploadzie zdjęć: The server didn't send back a proper XML response Jezeli mam zaincludowany edytor w pliku php i korzystamy z uploadu poprzez php, w pliku fckconfig.js nalezy zamienic te linie: var _FileBrowserLanguage = 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py var _QuickUploadLanguage = 'asp' ; // asp | aspx | cfm | lasso | php na var _FileBrowserLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | perl | php | py var _QuickUploadLanguage = 'php' ; // asp | aspx | cfm | lasso | php Ten post edytował potreb 25.04.2007, 14:07:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odświeże temat :/
otóż kiedy klikam na guziczek wrzucenia grafiki..i dam przy adresie URL przeglądaj zwraca mi okienko gdzie pierwsza linia mówi, że serwer nie odpowiedział odpowiednią odpowiedzią XML....kiedy daje upload i chce wysłać zdjęcie to zdjęcie się nic nigdzie nie wysyła. A zrobiłem konfigurację jak powyżej. Co radzicie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja mam pytanie odnośnie wyłączenia panelu, ale zeby mozna bylo wstawiac czysty kod bo wiem, ze tak mozna, tyle nie wiem jak to zrobic... Chodzi o to, ze jak w panelu wstawiam jakis kod nie po jego mysli..(np.php) to wogole nie zapisuje podstrony...i nie wiem jak sobie z tym poradzic... z gory wielkie dzieki za pomoc KB |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FINAL SOLUTION: powinno się komuś przydać bo ja się namęczyłem żeby odkryć. Jeśli klikasz na wstawianie obrazka a następnie "przeglądaj" i wyskakuje ci coś takiego:
Forbidden You don't have permission to access /fckeditor/editor/filemanager/browser/default/browser.html on this server. Zmień w pliku fckconfig.js w odpowiedniej linijce (albo wszystkich, w zależności od typu pliku uploadowanego: file, image, flash itd. - tu przykładowo dla image): FCKConfig.ImageBrowserURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=../../connectors/' + _FileBrowserLanguage + '/connector.' + _FileBrowserExtension ; Pogrubiony slash (pierwszy po Connector=../) na: %2F, czyli: FCKConfig.ImageBrowserURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=..%2F../connectors/' + _FileBrowserLanguage + '/connector.' + _FileBrowserExtension ; Wystarczy ten mały urlencode na początku i zaczyna działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam pewien problem i chcialbym dowiedziec sie, czy ktos moze mi pomoc. otoz zamierzam zalozyc sklep internetowy. wgralem fck editor i moge z niego korzystac w opensolution. mama jednak problem z uploadem plikow/ obrazków, itp.
otoz gdy wchodze na strone dodaj> plik> przegladaj wyswietla mi sie nastepujący komunikat The server didn't send back a proper XML response. Please contact your system administrator. XML request error: OK (200) Requested URL: http://www.sklep.tamaj.com.pl/fckeditor/ed...d=1237822470240 Response text: <br /> <b>Parse error</b>: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in <b>/fckeditor/editor/filemanager/connectors/php/config.php</b> on line <b>40</b><br /> Prosze o pomoc co z tym zrobic. dodam jeszce, zo moge dodac pliki wrzucone wczesniej na serwer. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Masz błędy w składni, przecież jest wyraźnie napisane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no jak widac dla mnie nie do konca wyraznie ... poprostu pierwszy raz bawie sie w cos takiego. zrobilem wszytsko zgodnie z opisem ze strony opensolution.org, jednak edytor nie ma mozliwosc zapisawania zdjec z dysku komputera.
jesli mozesz (mozecie) napiszcie w jaki sposob znalezc ten blad i jak go wyeleminować. Niestyty to ze mam blad w skladni niewiele mi mowi. pzdr Ten post edytował rybusek 23.03.2009, 19:17:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zainstaluj edytor z funkcją sprawdzania składni PHP.
Cytat unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING Musiałeś pominąć jakąś zmienną, ciężko powiedzieć w ciemno. |
|
|
![]()
|
|
udalo się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
zrobilem wszytsko jeszcze raz na spokojnie i działa. faktycznie musialem cos pomylic. dziekuje i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
.. jesli ktos ma taki błąd ...
The server didn't send back a proper XML response. Please contact your system administrator. to najprawdopodobniej probował zaladowac na serwer pliki które w nazwie posiadają polskie znaki diaktryczne ... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:18 |